Här har vi samlat alla articklar vi kan hitta om kenneln och våra uppfödningar. Har ni någon länk eller något tidningsutklipp vi har missat så får ni gärna maila hit det till oss till anettemckie@gmail.com så lägger vi in det

Escapology jagar revansch - Norran


Escapology och ägarinnan Lena Lundström.Foto: Adam Savonen

Escapology jagar revansch

En krock satte stopp för drömmen om ett SM-guld.
Nu hoppas Anders Stenberg och Lena Lundström att Crimdon Escapology ska kunna utmana i helgens Elitlopp i Älvsbyn.
– Han trivs på den banan, säger ägaren Anders Stenberg
Greyhounden Crimdon Escapology var det stora hoppet från Skellefteå i SM. När Björkis Greyhound Park invigdes i Skellefteå slog hunden banrekord på medeldistans och helgen efter vann hunden ett stort lopp i Älvsbyn.
Allt var upplagt för ett mycket spännande SM i mitten av juli. Men Crimdon Escapology kom sent ut ur boxen och i första kurvan blev det en krock med en annan hund och SM-drömmen stannade vid en dröm.
Men nu i helgen ska det bli revansch. I det årliga elitloppet finns Crimdon Escapology med bland de sex hundar som ska göra upp om förstapriset 10 000 kronor.
– Chansen finns, men det är hård konkurrens. Dessutom blev inte placering bra bland boxarna, tycker ägaren Ander Stenberg.
Crimdon Escapology startar i den fjärde boxen, i mitten, medan favoritboxen egentligen ligger närmast innerdelen på banan.
Motståndet är förstklassigt. Både Fräcke Fredrik och nybliven SM-vinnaren Run Mary Ann finns med i startfältet och har ett litet favorittryck på sig. Crimdon Escapology är dock alltid att räkna med.
– Vi får hoppas på bättre tur än i SM, menar Stenman.
Förutom Crimdon Escapology finns även skelleftehunden Crimdon Rascle representerad bland de sex hundarna. I de övriga loppen är det också många hundar från Skellefteå. Worlass ska utmana Go Wild Lisa som har både svenskt och europarekord på sprinten. Ulrika Bergqviskts hundar Crimdon Viper och Crimdon Pacifik Highway finns också representerade. Den sistnämnda hunden ska springa i loppet under elitloppet.
Publicerad 2007-08-02 
Adam Savonen
adam.savonen@norran.se