Här har vi samlat alla articklar vi kan hitta om kenneln och våra uppfödningar. Har ni någon länk eller något tidningsutklipp vi har missat så får ni gärna maila hit det till oss till anettemckie@gmail.com så lägger vi in det

Efter haren - i 80 knyck - Ystadsallehanda


Hundarna jagar

Efter haren – i 80 knyck

Publicerad 16 augusti 2010 16.10 Uppdaterad 16 augusti 2010 16.16
Större eller mindre text Share on email Share on print
TOMMARP.
 Pennys Trix var det stora samtalsämnet på Tommarpsbanan efter onsdagens semifinalrace. Hemmahunden från Cimbria HK hade satt nytt banrekord på sprintdistansen, 310 meter (18,28 sekunder), och seglat upp som huvudfavorit i EM-finalen.
Väl där blev starten inte lika vass. Visserligen var Pennys Trix under ett kort skede förbi det tyska fartmonstret Boxter Camolin, men på upploppet hade tysken bäst drag under trampdynorna. Segermarginalen blev ungefär en halv hundlängd.– Det är klart att man alltid hoppas på att vinna men det var ändå en bra prestation, mycket bra, säger ägaren och tränaren Hans-Åke Andersson och stryker sin sprintstjärna med handflatan medan tungan hänger som en slips ur käften på Pennys Trix.

Livspartnern Gertie Persson, som har delad vårdnad om Pennys Trix, fortsätter att strö rosor över silvervovven.

– Man ska inte glömma bort att vi var i Stockholm och hämtade hem honom till Sankt Olof så sent som 16 juni. Han har haft väldigt kort tid på sig att acklimatisera sig till svenska förhållanden.Pennys Trix är som så många andra greyhounds född och uppvuxen på Irland. Lite brutalt skulle man kunna säga att Hans-Åke och Gertie köpte grisen i säcken eftersom de aldrig tidigare hade träffat hunden. Men det rutinerade greyhoundparet från Sankt Olof skred till verket efter att ha studerat hunden på film och tagit del av hans tider. En hund som har tävlat på Irland är en kvalitetjycke.

– Vi har hållit på med greyhoundracing sedan 1970-talet, men de senaste åren har vi kommit i från det lite. Nu kände att vi nästan höll på att bli försoffade och behövde komma ut på längre promenader. Vi är jättenöjda att valet föll på just Pennys Trix. Han är lugn och fin och tycker att livet är toppen, säger Gertie.En stor omställning för Pennys Trix har varit själva jakten på haren. På Irland åker den åtråvärda haren runt på en skena i ytterkurvan, medan den i Sverige är placerad intill innerspåret.

– Men det tog inte lång tid förrän Pennys Trix blev klok på det. Det är en smart hund, säger Gertie som också avlöjar att hundens silvermeny kommer att bestå av kokt lever...Nu var Pennys Trix inte ensam bland de lokala jyckarna att visa framtassarna på Tommarsbanan. I samma finalrace deltog Elf, som var hela EM-tävlingarnas yngste hund. Elf rusade in på en fjärdeplats vilket gladde Camilla Johansson, matte till Elf och en annan av Cimbria HK:s många eldsjälar.

– Bara att komma till final var otroligt starkt för en så här ung och orutinerad hund, säger hon.Cimbria HK fick ytterligare en silvermedalj. Det var redan i den första av lördagens EM-finaler, långdistansloppet över 771 meter, som Crimdon Peritas blev tvåa. Hunden ägs och tränas av Jeanette Rosberg.

Jan Ohlsson