Här har vi samlat alla articklar vi kan hitta om kenneln och våra uppfödningar. Har ni någon länk eller något tidningsutklipp vi har missat så får ni gärna maila hit det till oss till anettemckie@gmail.com så lägger vi in det

Rascle vidare till final - Norran


Rascle vidare till final

Säsongsdebuten på Björkis Greyhound Park bjöd på fin hundkapplöpning i det fina vädret.
På sprintdistansen fick Skellefteå Hundkapp en seger genom Heym och på medeldistansen en vinst genom Cimdon Rascle.
Säsongsdebut på Björkis Greyhound Park samlade hundar och ägare från flera delar av Sverige och norden.
På sprintdistansen på 295 meter fick publiken se pigga hundar och Skellefteå Hundkapp fick en seger genom Åsa Johanssons Heym.
På medeldistansen, 510 meter, kom den andra segern för Skellefteå HK. Det största hemmahoppet Rascle levde upp till förväntningarna och vann sitt lopp på tiden 30.24 sekunder. Crimdon Rascle var enligt tränare Leif Bergqvist trött och seg på morgonen, men det visade han inte på tävlingsbanan. Rascle fick en lysande start och ledde hela loppet ändå in i mål, han utmanades dock av den andra favoriten i loppet, FD Fat Boy, men lyckades hålla undan och vinna loppet.
Jag hade hoppats att han skulle ta sig i mål som en av de tre bästa så han skulle komma till finalen och det var ju kul att han fick vinna, säger Bergqvist.
Banrekordet somCrimdon Rascle innehar på Björkis, 29.90 sekunder, klarade sig idag. Det är tufft att ta sig under trettio sekunder så rekordet får vänta, kanske kommer det lite längre in på säsongen.
Vinsten betyder att Rascle har kvalificerat sig till finalen i Crimdon Stake som avgörs på Björkis Greyhound Park på lördag.
Till finalen sprang också Fräcke Fredrik, HD Fat Boy, Yo-gi-oh, Escapology och Skellefteå HK:s Worlass. Där man får se Rascle, Fräcke Fredrik och HD Fat Boy som favoriter.
Finalen kommer att bli spännande och kul. Rascle har varit trea bakom FatBoy och Fräcke Fredrik länge nu så det var kul att han fick slå dem idag, säger Leif Bergqvist.
Elin Johansson
Publicerad 2008-06-02 av:
Norrans Webredaktion