Här har vi samlat alla articklar vi kan hitta om kenneln och våra uppfödningar. Har ni någon länk eller något tidningsutklipp vi har missat så får ni gärna maila hit det till oss till anettemckie@gmail.com så lägger vi in det

Allt klart inför hundkapp-SM - Norran


Allt klart inför hundkapp-SM

Det var 14 år sedan sist. Nu är det dags igen. Hundkapps-SM i Skellefteå. Ideellt arbetande har slitit och kämpat och på lördag startar tävlingarna. – Efter den här succén kommer Skellefteå att anordna SM varje år, säger pressansvarige Anders Stenberg.
Förberedelserna inför det veckolånga mästerskapet har inneburit hårt slit och många ideellt jobbande själar som lagt all sin fria tid på att få detta att bli en minnesvärd tävling. Men så är det ju inte vilka lopp som helst, utan SM som avgörs på Björkis Greyhound Park.
– Vi hade invigning av banan för bara ett år sedan så det har varit ganska stressigt att få ihop allt men nu börjar vi se ljuset, säger Anders.
Skellefteå Hundkapp kan stoltsera med Sveriges modernaste bana och Anders tror på många fina tävlingar och mycket publik.
– Dryga 1 000 personer hoppas vi på och vi har utökat parkeringen så folk ryms med sina bilar. Dessutom har vi läktare och för den som vill finns både lokal- och riksspel. Där man kan satsa en slant på sin favorithund och kanske gå därifrån en aning rikare.
MC-utställning, barnaktiviteter, mat och spel står på schemat. Även en husvagnsparkering har ställts i ordning för de åskådare och tävlanden som kommer utifrån till Fällbäcken.
– Just nu har vi 60 inbokade husvagnar och -bilar som ska campa vid banan och det känns glädjande att så många visar intresse till denna nya idé, berättar han.
För 14 år sedan deltog Anders med sin dåvarande hund Baccar i SM och nu i år ställer han upp med favorittippade Crimdon Escapology i veteran-klassen.
– Förutom veteran finns öppna SM, tik SM, whippet SM och sprint SM, så det är många olika lopp.
Hundkapps–SM 1994 – för 14 år sedan blev succé och folk pratar fortfarande om den makalösa veckan i Hästhagen.
– SM 2008 kommer folk att minnas i mer än 14 år, avslutar Anders.
Publicerad 2008-07-17 
Elin Ala
elin.ala@norran.se