Här har vi samlat alla articklar vi kan hitta om kenneln och våra uppfödningar. Har ni någon länk eller något tidningsutklipp vi har missat så får ni gärna maila hit det till oss till anettemckie@gmail.com så lägger vi in det

Fina framgångar för Skelleftehundar - Norran


Fina framgångar för Skelleftehundar

Den 28:e juni sprang Leif Bergkvist och Lotta Lindkvists Crimdon Rascle försök till Svenskt Greyhoundderby på Åkerskanal utanför Stockholm. Han sprang i årets snabbaste lopp, blev knuffad två gånger och slutade som trea, och gick därmed vidare på tiden 33,19 550m.
Dagen efter var det tävlingar i Sundsvall och på plats fanns även där Leif Bergkvist och Lotta Lindkvist, men denna dag var det deras Greystar och Conferance som skulle springa. Conferance vann sitt lopp, 283 meter, på tiden 17.85. Det gick inte lika bra för deras Greystar som slutade femma i Midlanda race men det gick bättre för Crimdon kennels Sparkys Princess som slutade trea.
Esbjörn och Carola Erikssons Whippet Tiramisu vann sitt lopp på tiden 19.84 283m före Göran och Linnea Johanssons Nio Piaster på tiden 20.11.
Dagens stora stjärna var Crimdon Pacific Highway som vann före Sundsvalls stora stjärna och den stora favoriten till SM, HD Fat Boy, på tiden 17.75 283 m i dagens stora tävling.
Marika Ljungholm från Ursviken tävlade på Boråsbanan samma dag med hennes whippet El Del Piero som vann på tiden 21.60 320m.
Den 2 juli var Leif Bergkvist tillbaka på Åkerskanal med Crimdon Rascle, Greystar & Conferance men då gick det inte lika bra. Rascle låg i ledningen fram till upploppet men orkade inte ända fram. Samma sak hände Conferance i hennes lopp. Nu laddar alla dessa stjärnor och många fler inför SM i Skellefteå den 19 juli.
Anette McKie
Publicerad 2008-07-04 av:
Norrans Webredaktionwebredaktion@norran.se