Här har vi samlat alla articklar vi kan hitta om kenneln och våra uppfödningar. Har ni någon länk eller något tidningsutklipp vi har missat så får ni gärna maila hit det till oss till anettemckie@gmail.com så lägger vi in det

Crimdon Mustang vann The Ladies - ST.NU


Publicerad 13 september 2010

Crimdon Mustang vann "The Ladies"

Rauno Viippola och Ingela Yltén var mäkta stolta över sin hund, Crimdon Mustang då det var dags för segerbild. Hunden, som kom trea på SM i år, tog en riktig krigarseger i gårdagens avslutande lopp på Midlanda, "The Ladies".
 Midlanda hundkapp arrangerade i går tävlingar i hundkapplöpning. Vinnare av det mest prestigefyllda loppet, "The Ladies", blev en riktig norrlänning – Crimdon Mustang från Luleå, Ägaren Rauno Viippola, var jublande glad efter förstaplatsen.
  – Fyfan vad skönt! Han är riktigt vass, skrattar en lätt tårögd Viippola.
  – Det är första gången han vinner ett täcke.
  Crimdon Mustang, Skellefteå Hundkapp, har en hel hög med goda placeringar i olika lopp runtomkring Sverige. Trea i SM i Västerås bland annat.
  Men i går fick hunden också äran att iklä sig ett vinnartäcke efter segern.
  Det var ett tufft och tajt lopp där ena hemmahoppet från Midlanda Hundkapp, Big Bob, direkt tog kommandot. Men efter första kurvan så gick det andra hemmahoppet, Crimdon Cobra förbi. Denne såg ut att vinna loppet men i den avslutande kurvan kom så Crimdon Mustang starkt och löpte förbi Crimdon Cobra, som fick se sig besegrad av Luleåhunden.
  – Jag har aldrig haft en sådan här bra hund som är så säker, han har sju starter i år och har kommit på pallplats varje tävling, säger Viippola.
  Intresset för hundar fick han genom sin sambo, Ingela Yltén, och hennes föräldrar. Hon är också tränare för Crimdon Mustang.
  – Det är sjätte hunden vi har nu, vi har hållit på i många år och tävlat och rest. Jag har åkt mycket bil, ler Viippola.
  Ja, det blir en hel del åkande?
  – För två år sedan åkte jag drygt 2000 mil för tävlingar. Det är inte mycket pengar man får, men det är inte för pengarnas skull man håller på med det. Det är spänningen och det är enormt kul att se, säger Viippola.
  – Det är inget svammel när de springer, utan de tar i.
  Även om tävlandet självklart blir en stor del i både hundarnas, och ägarnas, liv så är det ändå lika viktigt att de är en del av familjen.
  – De är sällskapshundar också. Vi har dem alltid inne, även om de är stora så märks de inte. De skäller aldrig och de kommer fram till folk och hälsar, sedan lägger de sig igen, säger Viippola.
  "The Ladies" är ett anrikt lopp. Ända sedan 1984 har olika hundar slagits om att få vinna den åtråvärda vandringspokalen. Ännu har ingen ägare lyckats ta hem segern tre gånger, vilket skulle leda till att man får ta med sig den hem för gott.
  Skälet till namnet grundar sig i att det var kvinnorna inom Midlanda Hundkapp som sponsrade den i början.
  – Det har rullat på bra, säger tävlingsledaren och allmänna eldsjälen Lena Klöfver om gårdagens tävlingar.
  Och nu har alltså den 27:e upplagan avgjorts.
  Förutom en fin tredje placering för Crimdon Cobra i "The Ladies" höll sig Midlanda Hundkapplöpning också framme i andra lopp. I "Delta Tiken" kom Lolo Jones på en fin tredjeplats.
  I de övriga loppen blev det en seger, två andraplatser och fyra tredjeplatser för hemmaklubben.
  Big Boy, Midlanda Hundkapp, Kos, Stockholms Hundkapplöpningssällskap, Crimdon Cobra, Midlanda Hundkapp, Rocky Marciano, Skellefteå Hundkapp, Crimdon Mustang, Skellefteå Hundkapp och Clover Horror, Skellefteå Hundkapp hade en hård strid om vinsten i "The Ladies" i gårdagens tävlingar som arrangerades ute på Midlanda. Det blev till slut Crimdon Mustang som drog det längsta strået efter en enormt stark avslutning.