Här har vi samlat alla articklar vi kan hitta om kenneln och våra uppfödningar. Har ni någon länk eller något tidningsutklipp vi har missat så får ni gärna maila hit det till oss till anettemckie@gmail.com så lägger vi in det

Invigning efter sex hundår - Norran


Invigning efter sex hundår

Söndag kommer bli en spännande dag för Ulrika Bergqvist och hennes två hundar. Invigning av Björkis Greyhound Park - och äntligen hemmaplan igen. 
– Det är totalt uppsving, menar Bergqvist.
I morgon är det en stor dag för Skellefteå HK och Ulrika Bergqvist. Då äntligen, efter sex långa år, har hundkapplöparna fått en ny hemmaplan i Skellefteå. Avsaknaden av en arena att träna och tävla på har varit stor.
– När den gamla banan försvann var det många som tappade sugen, minns Ulrika.
Men hon tillhör inte en av dem. Hennes intresse för sporten inleddes för nästan tio år sedan. Sedan dess är hon fast. På den stora invigningen i morgon eftermiddag kommer båda hennes hundar, treårige Crimdon Viper och tvårige Crimdon Pacifik Highway, att tävla. Båda har en bra chans i sina lopp.
– De är jätteduktiga, men väldigt olika. Pacifik Highway har ett bra huvud och är väldigt explosiv. Crimdon Viper är mer som ett tåg som bara tuffar på, beskriver Ulrika.
Hundarna är smala och trimmade. Den äldre Crimdon Viper är lite biffigare än sin ett år yngre hundkompis och lite mer rutinerad. Båda hundarna ser ut att ha mycket energi lagrad. Ungefär som en vulkan som väntar på ett utbrott. När Ulrika står vid banan ser båda hundarna ut att längta efter att få ställa sig i buren och springa. De tittar hela tiden lite oroligt mot banan. Iakttagelsen är ingen slump.
– Det är olika hur man laddar inför loppet, men för vår del är det sofflocket som gäller så att de får energi.
Båda hundarna drillas annars hårt under veckorna. Varje dag blir det en promenad på ungefär två timmar, och utöver det blir det träning på bana.
– Innan vi fick hit banan åkte vi upp till Älvsbyn. Ibland kunde det bli flera turer i veckan. Det blev många mil för att kunna träna.
Förväntningarna inför helgens tävlingar är stora. Båda Ulrikas hundar har potential att vinna, men hundarnas ”matte” vill inte ta ut något i förskott.
– De hundar som kommer upp hit för att tävla är väldigt bra. Nu får vi se var vi ligger någonstans.
Är det stora fördelar med hemmaplan?
– Ja. Det här är Sveriges modernaste hundkapplöpningsbana. Kurvorna är inte lika skarpa som på andra ställen.
Hundsporten har en ganska stark ställning i Skellefteå trots bakslaget att tappa sin bana. Det syns om inte annat i de tre lopp som ingår i riksspelet. Förutom Ulrikas två hundar är det ytterligare fyra hundar från Skellefteå som kommer till start. Tuffast konkurrens är det i tävlingens femte lopp, det andra i riksspelet, där fyra av sex hundar kommer från Skellefteå.
Publicerad 2007-06-30 av:
Norrans Webredaktion