Här har vi samlat alla articklar vi kan hitta om kenneln och våra uppfödningar. Har ni någon länk eller något tidningsutklipp vi har missat så får ni gärna maila hit det till oss till anettemckie@gmail.com så lägger vi in det

Boris bäst i Sverige - på femte försöket - ST.NU


Publicerad 2 augusti 2009

Boris bäst i Sverige - på femte försöket

 Boris har gjort fem lopp i sitt tvååriga liv. Tre av dem var under SM i Landskrona förra helgen. Nu är han hemma på Alnön igen – som svensk sprintmästare.
  Crimdon Boa är en av tio greyhounds som ägs av Catrin Sandgren och används för hundkapplöpning. Hemma på Alnön kallas han Boris.
  – Jag tränar här på stranden i Hartungsviken. I strandkanten är det lagom mjukt för hundarna att springa, säger Catrin Sandgren.
  Under ett träningspass får hundarna springa en och en eller två och två.
  – En håller dem och jag går före och visslar på dem. Då springer de till mig, säger hon.
  Men när det regnar och är blött, som i går, får tävlingshundarna inte gärna springa lösa. Åtminstone inte på gräsmark där det kan vara halt, eller i skogen där de kan fastna och skada sig.
  – De första 70-80 metrarna kan de springa i 80 kilometer i timmen, säger Maria Karlsson, ägare till sex kapplöpningshundar i Sundsvall.
  Hennes greyhound Fräcke Fredrik är också nybliven svensk mästare, i veteranklassen. Förra året vann han öppna SM och har en rad andra meriter. Men trots framgångarna i klubben, Midland Hundkapp, är allmänhetens intresse falnande.
  – Nu är det länge sedan någon av oss hade en valpkull. Det har helt enkelt blivit för svårt att sälja dem. När Svenska Spel höll på med hundkapplöpning fick sporten ganska mycket uppmärksamhet och prispengarna var större, säger Catrin Sandgren.
  – För oss är det här en dyr hobby. Vi tjänar inga pengar, säger Maria Karlsson.


  Hilda och Boris får springa på stranden i Hartungsviken när de inte är på kapplöpningsbanan.

  Fräcke Fredrik är veteranmästaren och Boris den nya sprintkungen. De ägs av Maria Karlsson och Catrin Sandgren, som har sex respektive tio kapplöpningshundar i sina stall.