Här har vi samlat alla articklar vi kan hitta om kenneln och våra uppfödningar. Har ni någon länk eller något tidningsutklipp vi har missat så får ni gärna maila hit det till oss till anettemckie@gmail.com så lägger vi in det

Salukipremiär på Björkis - Norran


Rascle vinner.

Salukipremiär på Björkis

Hundrasen Saluki tävlade för första gången på Björkis Greyhound Park. Setareh, med ägaren Sari Hasa från Norrbottens Hundkapp, knep segern i det historiska loppet.
Salukis i hundkapp är inte speciellt vanligt – i alla fall inte än så länge. Det finns drygt 30 licensierade hundar i hela Sverige och det var först för tre år sedan som de officiellt fick börja tävla i hundkapp.
Igår stod Björkis för första gången någonsin som värd för ett Salukilopp. Tre hundar kom till start.
– Det är riktigt roligt med andra hundraser och det bidrar förhoppningsvis att det kommer fler framöver. Det är många som har Salukis, men de har inte tagit någon licens, säger Anders Stenberg, Skellefteå Hundkapp.
Sari Hasa från Boden vann loppet med sin tvååriga Setareh.
– Det blev ungefär som jag förväntade mig – att han skulle vinna, säger hon och berättar vad som är det bästa med Salukin.
– De är så mångsidiga. Man kan göra vad som helst med dem. Hundkapp, utställning och Lure Coursing, säger hon.
Hennes andra hund, sjuåriga Lìrq Al Lulu, kom trea. En hund som hade sina glansdagar för fem år sedan.
– Hon tävlade på VM i Finland 2004 och kom femma.
Crimdon Rascle snabbast
I klass 2-loppet över 295 meter, Marramas Race, kom Skelleftehunden Crimdon Snake på tredje plats. Vann gjorde Crimdon Rascle.
– Det här var riktigt kul, utbrast Emma Östman som ledde familjens hund till segern.
Crimdon Rascle som ifjol sprang omkull i ett lopp över 510 meter och ådrog sig en sträckning och dessutom en psykologisk spärr.
– Efter skadan körde vi kortbaneträning med honom men han startade i startboxar för 510 meter. Varje gång han kom till kurvan där han skadade sig stannade han upp. Då bestämde vi oss för att han bara skulle köra korta lopp. Det ska ju faktiskt vara roligt också, säger Emmas mamma och hundens ägare Lotta Lindqvist.
Anders Stenberg fick sig också en seger i det näst sista loppet för kvällen. Han vann med sin Russels Viper över 295 meter.
– Hundra procents utdelning. En hund och en vinst, säger han när han är på väg ut till depån för att Russels Viper ska få avnjuta en välförtjänt dusch.
Publicerad 2009-08-01 av: