Här har vi samlat alla articklar vi kan hitta om kenneln och våra uppfödningar. Har ni någon länk eller något tidningsutklipp vi har missat så får ni gärna maila hit det till oss till anettemckie@gmail.com så lägger vi in det

Hundarna på banan igen - Norran


Hundarna på banan igen

Efter många timmars förberedelser kunde Skellefteå Hundkapp så arrangera en tävling igen sedan man drabbades av den tragiska branden.
I augusti ifjol brann Skellefteå Hundkapps klubbhus vid kapplöpningsbanan i Fällbäcken ner. Sedan dess har det ägnats timmar och åter timmar och byggts, fixats och reparerats för att återuppbygga huset och tävlingsanläggningen.
Ända in i det sista har det slitits och på lördagseftermiddagen var det så åter dags för tävling igen på Björkis Greyhound Park i Fällbäcken, Skellefteå.
– Det känns jättebra att vara igång, så folk börjar hitta hit, säger Anders Stenberg, Skellefteå Hundkapp.
Publiken som kommit tillbaka till Fällbäcken fick se tio lopp i ett väder som knappt kunde ha varit bättre; lite blåsigt, varmt och sol. För barnen hade ett populärt godisregn också anordnats.
En glad Linnea Burman kunde hämta en rosett till hunden Dong, Monystep´s Kennel och tävlande för Skellefteå Hundkapp, som sprang hem seger i det näst sista loppet för dagen. På upploppet låg Dong sida vid sida med Black Light, men han ökade på och mötte haren som segrare.
Linnea själv hade fullt upp hela dagen då hon även var tävlingsledare.
– Dagen har funkat riktigt bra, konstaterade hon glatt.
En annan av hemmahundarna som vann i premiären på Björkis, var Crimdon Mamba. I loppet fanns i boxarna inte mindre än fem hundar från Skellefteå Hundkapp så det var som upplagt för hemmavinst. Men där fanns också Matilda–Clover från Midlanda Hundkapplöpningsklubb. Och seger skulle stå mellan Crimdon Mamba och Matilda–Clover. Det var jämt ända till nosspetsen och alla fick spänt vänta på resultatet från domarna.
– Det var spännande, jag hade ingen aning, säger Annelie Källmark.
Crimdon Mamba hade segrat och tränaren Annelie var förstås mycket glad efter resultatet utgetts.
– Trots sin ringa vikt har han att ge. Det är andra gången han vinner, så det känns jättebra.
Premiären är nu gjord och nu väntar snart nya tävlingar i Fällbäcken.
ELIN JOHANSSON
Publicerad 2010-07-11 
David Ekström
david.ekstrom@norran.se