Här har vi samlat alla articklar vi kan hitta om kenneln och våra uppfödningar. Har ni någon länk eller något tidningsutklipp vi har missat så får ni gärna maila hit det till oss till anettemckie@gmail.com så lägger vi in det

Tre hundar vidare när SM fortsätter - Norran


Tre hundar vidare när SM fortsätter

Otroligt varmt och ovana banor. Trots det klarade sig skelleftehundarna bra när SM började.
Bäst gick det för Rascle som tillsammans med syrran Worlass tävlade i två olika lopp i veteranklassen. Rascle som hade lättare motstånd gick självklart vidare till finalen och kom in på en fin andra plats.
?Starkt jobbat av den gamle mannen efter den långa resan ner till Västerås. Nu hoppas vi på vinst men det kan bli svårt att slå den favorit tippade Fräcke Fredrik från Sundsvall, säger ägaren och tränaren Leif Bergkvist.
För Syrran Worlass gick det inte lika bra, hon låg länge trea och såg ut som hon skulle gå till en klar finalplats men fick en knuff i kurvan och hamnade sist men jobbade sig upp till en fjärde plats.
Finalen går på lördag.
Två hundar tog sig också till semifinal. Båda i den öppna klassen.
Leif Bergkvists Crimdon Aragorn gick vidare som trea ifrån sitt lopp och Rauno Viippolas Crimdon Mustang gick vidare som tvåa från sitt lopp. Båda hundarna springer semifinal nu på onsdag.
?Vi kommer att få lottningen imorgon kväll, läs måndag kväll. Vi hoppas naturligtvis att inte båda skelleftehundarna hamnar i samma semifinal, säger ägaren och tränaren Duncan McKie vars Crimdon Argus kom femma i sitt lopp.
?På startrakan blev han stoppad av två hundar som sprang över honom och han fick jaga i kapp de andra, i sista kurvan blev det strul i loppet igen och han fick börja om igen. Sånt tar på krafterna så han får vila tills tävlingarna hemma på Björkis Greyhound Park säger McKie.
I tik-SM kom en skelleftehund till start. Det fanns förhoppningar på Crimdon Mononok, men hon missade i starten och fick jaga i kapp de andra hundarna. Hon låg ändå tvåa in i sista kurvan men där hände något och hon blev sist.
Skellefteås representant i sprinten, Crimdon Mamba, kom fyra och missade precis att gå vidare till semifinalen.
?Han låg på andra plats länge men han blev utträngd i staketet av en annan hund, säger ägaren och tränaren Anne-Lie Källmark.
?Han gjorde ett fint lopp och tävlar i högsta cupen utanför SM på tisdag, säger hon glad och nöjd ändå.
Sammantaget var det en bra start på SM för skelleftehundarna.
?Det är första gången de är här och det är inte samma bana som hemma i Fällbäcken. Starten är olik vår och det är svårt för hundarna. Alla skelleftehundar kom efter i starten. Det blir bättre när de får springa igen.
Det var jobbigt för tränarna också.
?Det är fruktansvärt varmt. Vi blötte ner hundarna och gjorde allt vi kunde för att hålla dem på tå. Själva fick vi glida ner i poolen, säger McKie och skrattar.
Publicerad 2010-07-19 av:
Norrans Webredaktionwebredaktion@norran.se