Här har vi samlat alla articklar vi kan hitta om kenneln och våra uppfödningar. Har ni någon länk eller något tidningsutklipp vi har missat så får ni gärna maila hit det till oss till anettemckie@gmail.com så lägger vi in det

Fy hundan vad det ska gå undan - Ystadsallehanda


Fart och fläkt utlovas i Tommarp de kommande dagarna när EM i hundkapplöpning avgörs. Camilla Johanssons hund Kimchi ska inte delta i mästerskapet, men han testade EM-banan med gott resultat i går. Bild: Albin Brönmark

Fy hundan vad det ska gå undan

Text: Ulf Gummesson
Publicerad 10 augusti 2010 5.00 Uppdaterad 10 augusti 2010 5.00
Större eller mindre text Share on email Share on print
Tommarp.
 Ett EM i Tommarp är knappast vardagsmat. Icke desto mindre ska det bli av. I morgon inleds EM i hundkapplöpning i byn och nervositeten inför det ovanliga och prestigefyllda arrangemanget märks tydligt.
– Detta är oerhört stort. Vi har haft SM här en gång i tiden, men detta slår allt. Jag är jättenervös. Man vill ju att allt ska fungera. Det är ju Europas bästa hundar som kommer hit, säger Camilla Johansson från arrangörsklubben Cimbria HK, som får arrangörshjälp av Skånska hundkapplöpningssällskapet från Landskrona.

Tävlingarna inleds i morgon klockan 16. Sedan följer två vilodagar innan lördagens avslutande tävlingar, som börjar klockan 12.

16 lopp ska avgöras inom två raskategorier – greyhound och whippet. Flera av hundarna är från Sverige, men Tjeckien, Belgien, Ungern, Schweiz, Danmark, Tyskland och Holland är också representerade.

– Det är väldigt bra hundar från fruktansvärt fina stammar som kommer hit, säger Camilla Johansson nöjt.

Fem hundar från hemmaklubben Cimbria HK kommer att delta. Två av dem är Penny Trix och Elf, som är med i en av de tyngsta sprintklasserna. Elf är Camilla Johanssons hund och när dess deltagande kommer på tal träder nervositeten fram igen.

– Det är bara att hoppas på det bästa. Man får hålla tummarna. Man anmäler ju sig för att vinna, men går Elf till final så är jag nöjd, säger Camilla Johansson.

Elf och Penny Trix tävlar i var sitt kvalheat och kan således få mötas först i finalen. De har mötts en gång tidigare. Då vann Elf...

– Men Penny Trix är oerhört duktig, säger Johansson, som inte vill spekulera i ett eventuellt guld för någon av Cimbriahundarna.

– Det törs jag inte svara på. Det är så många hundar som är bra.

Från Cimbria kommer också Stitch och Crimdon Peritas, som tävlar i långdistans, samt femårige Black Man, som ställer upp i veteranklassen.

De snabbaste hundarna har en topphastighet på 80 kilometer i timmen och en snitthastighet på 70 kilometer i timmen.

Så räkna med att det kommer gå undan i Tommarp de kommande dagarna.Är ni väl förberedda som arrangörer?

– Lite osäker är man eftersom vi aldrig haft en så stor tävling förut. Det känns pirrigt och ju närmare tävlingen man kommer, desto pirrigare blir det.