Här har vi samlat alla articklar vi kan hitta om kenneln och våra uppfödningar. Har ni någon länk eller något tidningsutklipp vi har missat så får ni gärna maila hit det till oss till anettemckie@gmail.com så lägger vi in det

Hemmahundar tog EM-silver - YstadsallehandaHemmahundar tog EM-silver

Text: Jan Ohlsson
Publicerad 15 augusti 2010 11.17 Uppdaterad 15 augusti 2010 13.58
Större eller mindre text Share on email Share on print
Tommarp.
 Inga lokala Europamästare men väl två silvermedaljörer. Hemmaklubben Cimbria HK hade god utdelning när tidernas första Euopramästerskap i Sverige i hundkapplöpning avgjordes på Tommarpsbanan.
Medan regnet och åskan härjade några mil västerut klarade sig EM-tävlingarna i Tommarp utan oväder. Vilket gjorde att tiderna blev snabba och åskådarna nöjda.

Finaldagen bjöd inte på mindre än 18 race, varav fleratalet ingick i EM.

Arrangerande Cimbria HK tog silver i långdistans (771 meter) genom Crimdon Peritas som tränas av Jeanette Rosberg-. I samma klass kom Camilla Johanssons Stich på en fjärdeplats.

Camilla, som är en av eldsjälarna i Cimbria, fick ytterligare en fjärdeplats i sprint genom unge Elf. Här kom Cimbrias senaste fynd, Penny Trix, som ägs och tränas av Hans-Åke Andersson, på en andraplats.

– Vi är supernöjda. Både med de lokala hundarnas prestationer och med EM-tävlingarna i stort. Tänk om det hade varit lika mycket fok på alla våra tävlingar, sa Camilla Johansson i Cimbria HK.